14:00

Lobro

Referat: Alunda/olands FF - Lobro

Vinst mot Alunda/Oland med 3-1.
Vi provar på att spela med en tre backslinje i första halvlek utan större lycka. Tanken var att vi skulle få våra yttermittfältare lite högre upp i plan så att vi skulle få mer spel på kanterna med flera inlägg. Så vart nu inte fallet då vi vart lite osäkra i backlinje och mittfällt, många långa raka bollar utan adress slogs i stället för att använda kanterna
1:a halvlek. Det var inte så mycket och skriva om. En bit in i halvleken får vi en straff mot oss då Anti fick bollen på handen och Alunda slog in den, men Simon var på den, men det räckte tyvärr inte till. I 23 min blir Ludde fälld i straffområdet, den hade vi jobbat oss till då det var ett par andra tveksamma tillfällen som dommaren inte blåste. Oskar våran straffskytt kliver fram och sätter 1-1 säkert i mål som vanligt. Redan 4 min senare har vi ett klapp klapp spel i straffområdet där vi väggar oss igenom och Ludde sätter bollen i mål.
2: halvlek. Vi går tillbaka till 4-4-2 och det ser mycket säkrare ut på planen. Vi jobbar på bra i den här halvleken, spelet fungerar bättre och det känns tryggt på sidan av planen. Johan punkterar matchen med ett vackert skott från sin högersida på en retur på en Alundaspelare 3-1 känns skönt. Det var lite känslor på planen i dag då båda lagen ville vinna matchen, mycket kamp och kämpa. Vid en hög spark från en Alundaspelare fick Gurra en sko inopererad i huvudet, vi fick frispark men inget gult kort till Alundaspelaren det känns inte bra då han hade rött sårigt märke från örat upp till pannan. Killarna på planen hörde att dommaren sa att han alldrig träffade huvudet på Gurra.
Annars var det en kul match då Alundas backlinje var mycket duktiga tycker jag.